PRZEPISY KULINARNE
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
PRZEPISY KULINARNE

Polecamy różne przepisy kulinarne


You are not connected. Please login or register

Fasolka po bretońsku

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Fasolka po bretońsku Empty Fasolka po bretońsku Czw Paź 12, 2017 12:09 am

norbi




Składniki

   czerwona fasola konserwowa – 420 g
   wędzony boczek w kawałku – 200 g
   kiełbasa – 200 g
   cebula – 1 szt.
   czosnek – 3 ząbki
   krojone pomidory – 400 g
   koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki
   ziele angielskie – 3-4 szt.
   liść laurowy – 2 szt.
   suszony majeranek – 2 łyżeczki
   sól
   pieprz



Krok 1: Kroimy boczek i kiełbasę

Z boczku odcinamy skórę, resztę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek.
Krok 2: Dodajemy fasolę

Fasolę osączamy i dodajemy do garnka. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3: Doprawiamy danie

Dodajemy pomidory i koncentrat. Danie doprawiamy majerankiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz solą i pieprzem. Dusimy około 15 minut na wolnym ogniu.

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach